duminică, 27 martie 2011

Soarele culturii a stralucit la Jibou




















Sambata, 26 martie, in sala de conferinte a Gradinii Botanice "Vasile Fati" din Jibou s-a desfasurat ce-a de patra editie a Zilelor "Caiete Silvane".
In prezenta unui public numeros au fost prezentate volumele: "Curiozitati Salajene" a cunoscutului si apreciatului scriitor si publicist Gyorfi-Deak Gyorgy, "Zodia lupilor", volum de poezie semnat de Sanziana Batiste cu traducerea in limba maghiara realizata de Simone Gyorfi, "Impresiile unui calator tomnatic" semnat de poetul si cunoscutul om de cultura Viorel Tautan, "Colectia de calimari" avandu-l ca autor pe unul dintre cei mai renumiti poeti contemporani, Viorel Muresan,"Literatura rezistentei la totalitarism" semnat Imelda Chinta, si o "Carticica cu povesti" avand-o ca autoare pe Maria V. Croitoru. De asemenea au fost prezentate cele mai noi aparitii ale editurii "Eikon" din Cluj-Napoca, reprezentata fiind de Vasile Dancu.
In continuare au fost prezentate cateva lucrari pe tema "Viata in arta, arta in viata", dezbateri ale caror moderatori au fost Daniel Sauca si Viorel Muresan.
In incheiere a avut loc un recital de poezie sustinut de talentatii poeti care au participat la acest eveniment.
In curand voi scrie mai pe larg despre cartile care au fost lansate , mai bine spus despre cele patru pe care le-am primit cu autograful autorilor, bineinteles.

2 comentarii:

  1. La voi, se vede ca este o activitate literara intensa. M-am convins demult, ca orasele mici pot fi si ele foarte active. Felicitari scriitorilor care si-au lansat volumele sambata, la Jibou!

    RăspundețiȘtergere
  2. asa e... sa sti ca aici la Jibou avem multi scriitori si poeti.
    in numele lor iti multumesc pentru felicitari

    RăspundețiȘtergere